Digitaal dieet-ambassadeurs

Katie NederpelKatie Nederpel

Weet je nog, je allereerste mobiele telefoon? De meesten kunnen zich geen leven zonder meer indenken en zo ook ikzelf.

Hoewel er allerlei soorten apps zijn om je ‘schermtijd’ bij te houden, betrap ik mezelf erop dat het me gewoon lukt zo’n app om de tuin te leiden, om uiteindelijk toch boven de zelf ingestelde dagelijkse limiet uit te komen! Zeker op een vrije dag hou je buiten die ‘schermtijd’ alsnog genoeg tijd over om je vrije tijd op een andere manier in te vullen. Dus lijkt het allemaal niet zo’n probleem. Het is een verslaving. Een verslaving die velen nog ontkennen, want 2,5 uur ‘schermtijd’ per dag is toch helemaal niet zo veel?

Ik ben verslaafd aan mijn telefoon! Zo, dat is eruit. M’n telefoon pakken om iets op te zoeken, uiteindelijk op Facebook of Instagram belanden en na een half uur niet meer weten waarom ik m’n telefoon ook alweer pakte. Dat boek waar ik zo graag in wil beginnen, maar dat blijft liggen omdat ik m’n vrije tijd op een werkdag toch heb ingevuld met ‘schermtijd’. Dit zijn een paar voorbeelden die mij nog te vaak overkomen.

Hier wil ik graag verandering in, meer vrije tijd creëren en deze op een andere ontspannende manier in te vullen. Zo vind ik koken heerlijk en lees ik graag, dingen die ik nu eigenlijk te weinig doe. Ondanks dat ik al wat kleine truckjes heb ingevoerd om mijn schermtijd te verlagen, mag het echt nog wel wat minder. Ik kijk ernaar uit de valkuilen en bloopers met elkaar te delen, hier smakelijk om te lachen en er dan samen iets aan te doen! 

Naar alle digitaal dieet-ambassadeurs >>

Leestip

In Digitaal dieet help ik je in 6 stappen op weg Cover Digitaal dieetnaar een ontspannen, bewuste en gezonde omgang met je smartphone. Je ontdekt waarom het zo lastig is om je mobiel opzij te leggen, in welke behoeften jouw telefoon je voorziet en hoe je dat verandert. Het boek combineert de nieuwste wetenschappelijke inzichten met haar eigen jarenlange ervaring en de wijsheid van monniken uit de vierde eeuw. Met als resultaat: een eigentijds digitaal dieet op maat en een heleboel praktische, beproefde tips. Zodat jij je aandacht eindelijk weer kunt besteden aan dat wat er wérkelijk toe doet in jouw leven. Lees meer >> 

KnopBestel