Digitaal dieet-ambassadeurs

Marieke Buijsse van der HeijdenMarieke Buijsse-van der Heijden

Mijn telefoongebruik valt erg mee dacht ik altijd. Ik heb al diverse trucjes toegepast waardoor ik minder door mijn telefoon word geleefd. Zo heb ik standaard alle geluiden behalve de beltoon op stil staan. Weten mijn familie en vrienden inmiddels wel dat ik gerust pas dágen later op een appje reageer. En hebben we thuis een telefoonbakje waar de telefoons in gaan als we eten. Hoewel ik denk dat mijn telefoongebruik dus wel onder het gemiddelde zit, ben ik me laatst toch ineens verrassend bewuster geworden. Sinds Jamie mij vroeg om mee te doen aan het digitaal vasten viel me prompt op dat ik toch met enige regelmaat langer in dat ding verzonken zit dan ik bewust zou willen. Ter illustratie; Ik gebruik de telefoon als horloge en als bediening van de muziek thuis. Op zich niks mis mee, maar voor ik het weet vergeet ik een muziekje op te zetten en zit ik een half uur op LinkedIn te scrollen. Leg ik mijn telefoon weg en besef ik ineens dat er nog steeds geen muziek op staat. Of wil ik alleen even snel kijken hoe laat het is en zie ik appjes die ik ga lezen, hop weer een kwartier of langer voorbij.

Dus ik heb Jamie meteen laten weten dat ik gráág mee doe. En dan ook maar meteen ambassadeur worden. Want ik geloof dat onze wereld een stukje mooier wordt als we met z’n allen bewuster leven, meer in verbinding zijn met onszelf en elkaar (in plaats van vergroeid met onze telefoon).

Het boek wat ik momenteel schrijf, ‘Natuurlijk jij!’, gaat daar ook over. Hoe je weer meer je natuurlijke zelf wordt, wie je van nature bent; ontspannen, rustig, zelfverzekerd en daardoor gelukkig. Zodat je je leven leeft dat jou voldoening geeft. Minder telefoongebruik draagt daar absoluut aan bij. Je bent minder afgeleid, minder in je hoofd en meer met je zintuigen bewust in het NU aanwezig, de enige plek waar het leven zich echt voltrekt. Nu ik volop in het schrijfproces met mijn boek zit hoop ik door digitaal te vasten meer gefocust te zijn als ik ergens mee bezig ben, meer rust te ervaren en met meer aandacht in het hier-en-nu te zijn bij mijn partner, mijn kinderen en iedere persoon die mijn pad kruist. Doe je ook mee met het digitaal vasten? Natuurlijk jij! 

 

Naar alle digitaal dieet-ambassadeurs >>

Leestip

In Digitaal dieet help ik je in 6 stappen op weg Cover Digitaal dieetnaar een ontspannen, bewuste en gezonde omgang met je smartphone. Je ontdekt waarom het zo lastig is om je mobiel opzij te leggen, in welke behoeften jouw telefoon je voorziet en hoe je dat verandert. Het boek combineert de nieuwste wetenschappelijke inzichten met haar eigen jarenlange ervaring en de wijsheid van monniken uit de vierde eeuw. Met als resultaat: een eigentijds digitaal dieet op maat en een heleboel praktische, beproefde tips. Zodat jij je aandacht eindelijk weer kunt besteden aan dat wat er wérkelijk toe doet in jouw leven. Lees meer >> 

KnopBestel