Digitaal vasten: doe mee!

Een van de vijf digitaal dieet-vormen in mijn boek Digitaal dieet is Digitaal vasten. Digitaal vasten is veertig dagen stoppen met privégebruik van sociale media en/of andere apps en gedurende die periode minderen met je smartphone in het algemeen, zodat er ruimte komt voor momenten van aandacht en bezinning. Digitaal vasten vindt plaats in de vastentijd of veertig-dagentijd: vanaf de dag na carnaval tot aan Pasen. Dat is van oudsher een periode van soberheid, van minderen.
 
In 2023 vindt Digitaal vasten plaats van woensdag 22 februari tot zondag 9 april. In die weken zul je zeeën van tijd hebben voor de dingen in jouw leven die er echt toe doen!
 
Wil je wel wat hulp gebruiken bij dat vasten, wil je al vastend je ervaringen delen met anderen of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe het eigenlijk komt dat je je zo laat verleiden door je smartphone? Dan zijn de digitaal vasten-avonden iets voor jou! We komen drie keer bij elkaar: vlak voor de start, met half-vasten en aan het einde van de vastentijd. Data volgen begin 2023. 
 
Dit leveren de avonden je op:
  • Tips en ervaringen van anderen die ook graag meer rust in hun hoofd en ruimte in hun leven willen
  • Hilarische voorbeelden uit mijn eigen leven, zodat je weet dat je niet de enige bent die op de wc haar mail checkt...
  • De laatste wetenschappelijke inzichten over hoe het komt dat die smartphone zo verslavend is
  • Een antwoord op de vraag waarom je telefoon dan ook voor jou verslavend is 
  • Bewustzijn van wat het je oplevert om zo vaak op je smartphone te zitten
  • En van wat het je kost...
  • Een eigen digitaal vasten-programma op maat
  • Tips om na de vastenperiode je nieuwe offline levensstijl vast te houden
  • Zodat je eindelijk tijd hebt om te gaan doen wat je werkelijk belangrijk vindt!
Er zijn geen geen kosten verbonden aan de avonden. In plaats daarvan vraag ik je een vrijwillige bijdrage te doen aan een goed doel dat jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld ontmoetingshuis 't Stoofje in Oudenbosch waar ik als coordinator werk. Meld je nu aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
  
En laat in de aanloop zoveel mogelijk mensen weten dat je gaat digitaal vasten en waarom. Inderdaad, met # digitaaldieet of #digitaalvasten op sociale media, want daar zijn we met z'n allen veel teveel te vinden.
Wil je meer doen dan alleen meedoen? Word dan digitaal dieet-ambassadeur
 
En als jouw collega's ook wel een paar weken digitaal dieet kunnen gebruiken, dan kom ik graag een inspiratie-sessie of workshop geven.

Leestip

In Digitaal dieet help ik je in 6 stappen op weg Cover Digitaal dieetnaar een ontspannen, bewuste en gezonde omgang met je smartphone. Je ontdekt waarom het zo lastig is om je mobiel opzij te leggen, in welke behoeften jouw telefoon je voorziet en hoe je dat verandert. Het boek combineert de nieuwste wetenschappelijke inzichten met haar eigen jarenlange ervaring en de wijsheid van monniken uit de vierde eeuw. Met als resultaat: een eigentijds digitaal dieet op maat en een heleboel praktische, beproefde tips. Zodat jij je aandacht eindelijk weer kunt besteden aan dat wat er wérkelijk toe doet in jouw leven. Lees meer >> 

KnopBestel