Digitaal vasten-ambassadeurs

Je hebt je voorgenomen om mee te doen met #digitaalvasten. Super!

Net als ik weet je dat veel meer mensen daar baat bij zouden hebben. En daar zou je wel een bijdrage aan willen leveren. Dat kan! Als digitaal vasten-ambassadeur heb je een voortrekkersrol. Je bent bijvoorbeeld coach, leerkracht, columnist, blogger, schoolpleinvader, huisarts, collega en/of teamleider. Dan draag je jouw offline levensstijl - of in ieder geval je poging daartoe! - actief uit aan de mensen om je heen. Dat mag zo groots en bescheiden als jij prettig vindt! Online kun je de #digitaalvasten gebruiken en kun je de website doorsturen naar mensen van wie je denkt dat ze ook wel wat rust in hun hoofd en leven kunnen gebruiken.Offline kun je je voornemen hier en daar eens laten vallen, of, in de wat grootsere variant, laat je een T-shirt maken met #digitaalvasten erop. Voel je ook vrij om een vliegtuigje met luchtreclame te huren met #digitaalvasten erop ;)

Je kunt mij ook een inspiratie-sessie of workshop laten geven in de organisatie waar je werkt.

Heb je ideeën om meer mensen te laten meedoen, laat het me dan weten!

 

Dit zijn de digitaal vasten-ambassadeurs:

Katie NederpelKatie Nederpel

"Ik wil meer vrije tijd creëren en deze op een andere ontspannende manier in te vullen. Zo vind ik koken heerlijk en lees ik graag, dingen die ik nu eigenlijk te weinig doe."

Lees meer over Katie >>

 

 

Mijke Madida MachielsenMijke Madida-Machielsen

"Door mee te doen hoop ik meer rust te krijgen en mijn blik meer naar buiten te keren en daardoor weer bewust te worden van mijn omgeving en al het moois wat dat te bieden heeft."

Lees meer over Mijke >>

 

 

Marieke Buijsse van der HeijdenMarieke Buijsse-van der Heijden

"Ik geloof dat onze wereld een stukje mooier wordt als we met z’n allen bewuster leven, meer in verbinding zijn met onszelf en elkaar (in plaats van vergroeid met onze telefoon)."

Lees meer over Marieke >>

 

 


Rene de ClercqRené de Clercq

Ik ben nogal een nieuws-junk. Ik kan makkelijk 3 uur winnen door dat los te laten. Dus minder Facebook, nieuws-sites, WhatsApp, LinkedIn en al die andere ó zo belangrijke informatiebronnen die voor mijn dagelijkse afleiding en verleiding creëren. En het werkt: het Digitaal vasten heeft geleid tot meer tijd voor mezelf, en voor en met mijn directe omgeving. Ik ga bewuster met mijn telefoon om, en ik ben weer gaan lezen!

Lees meer over René >>

 

Leestip

Meer lezen over leven zonder smartphonestress? Het boek van Alexander Markowetz vond ik echt een Leven zonder smartphonestresseye-opener! Aan de hand van confronterende onderzoekscijfers en psychologische mechanismen in ons brein laat hij je inzien hoe afhankelijk we werkelijk zijn van onze smartphone.