Digitaal vasten-ambassadeurs

Mijke Madida MachielsenMijke Madida-Machielsen

Al een aantal jaar zie ik het digitaal vasten voorbij komen op Facebook. Ik word er telkens nieuwsgierig naar, maar tot nu toe durfde ik de stap niet echt te zetten om mee te doen.

Wat als ik nou iets belangrijks mis op Facebook, of wat als ik nu net offline ga en die ene celebrity kondigt aan dat ze in verwachting is op Instagram. Dan ben ik niet de eerste die dat weet!! En dat kan toch allemaal niet!

Social media geeft me het gevoel dat ik alles bij MOET houden in plaats van dat ik van bepaalde dingen/mensen op de hoogte WIL blijven. Daar word ik langzaamaan heel erg moe van en daarom heb ik besloten om nu echt mee te gaan doen.

Ik vind het heel spannend, het is zo’n gewoonte geworden en het eerste wat ik doe als ik wakker word is Facebook en Instagram checken. Door mee te doen hoop ik meer rust te krijgen en mijn blik meer naar buiten te keren en daardoor weer bewust te worden van mijn omgeving en al het moois wat dat te bieden heeft.

 

 

Naar alle digitaal vasten-ambassadeurs >>

Leestip

Meer lezen over leven zonder smartphonestress? Het boek van Alexander Markowetz vond ik echt een Leven zonder smartphonestresseye-opener! Aan de hand van confronterende onderzoekscijfers en psychologische mechanismen in ons brein laat hij je inzien hoe afhankelijk we werkelijk zijn van onze smartphone.