Digitaal vasten in jouw organisatie

Kunnen jouw collega's ook wel een paar weken digitaal vasten gebruiken?

Zitten jullie tijdens vergaderingen meer op je mobiel dan eigenlijk handig is? Staan jullie achter de balie met je telefoon in de hand wanneer er even geen klanten of patiënten zijn, en dan soms per ongeluk ook wanneer die er wel zijn? Praten jullie weinig met elkaar tijdens de eetpauzes omdat je allemaal op je smartphone zit? Dan is digitaal vasten echt iets voor jouw organisatie!

Inspiratie-sessies en workshops
Ik geef interactieve inspiratie-sessies voor grote groepen en persoonlijke workshops voor kleinere groepen (max. 15). Wanneer je mij uitnodigt, kom ik één keer voor of aan het begin van de vastentijd, indien gewenst één keer halverwege de vastentijd, en één keer aan het einde of erna (alle bijeenkomsten duren anderhalf uur).

Tijdens de eerste bijeenkomst zet ik jou en je collega's actief aan het werk om je eigen digitaal vastentijd vorm te geven. Het is een inspirerende en licht confronterende sessie waarin we lachen om ons eigen verslaafde gedrag en acties met onszelf afspreken om daar iets aan te doen. Ik wissel de laatste wetenschappelijke inzichten af met voorbeelden uit mijn eigen leven en dat van anderen die al eerder vastten.

De bijeenkomst tijdens half-vasten is om ervaringen te delen. Want door digitaal vasten ontstaat er ruimte om te zien wat er werkelijk speelt in je leven. En dat is niet altijd gemakkelijk. Hoe ga je daarmee om? Waar nodig stel je je vasten-afspraken bij.

De laatste bijeenkomst staat in het teken van een blijvend gezondere omgang met je smartphone. Want als je na het vasten ineens weer alles 'mag', gaat het pas echt beginnen... We kijken terug op de vastentijd, wisselen tips en ervaringen uit, ik geef nog extra handvatten en je stelt je eigen, persoonlijke 'digitaal dieet' samen. Zodat je ook op het werk rust in je hoofd ervaart, en ruimte in je leven!

Neem contact met mij op voor een kennismakingsafspraak, dan kijken we welke vorm bij jouw organisatie past. Ik lever ook kant-en-klare teksten aan voor de aankondiging op jullie interne media.

 

Ontmoetingshuis 't Stoofje
De vastentijd is van oudsher een tijd van bezinning. Je liet wat luxere etenswaren staan, zoals bijvoorbeeld vlees of eieren, en richtte je meer op je innerlijk leven. Het geld dat je daarmee uitspaarde, gaf je aan mensen die dat nodig hadden, uit naastenliefde. Daarom gaat een deel van mijn verdiensten aan de inspiratie-sessies en workshops over digitaal vasten naar Ontmoetingshuis 't Stoofje in Oudenbosch, waar ik ook werk als coordinator. 't Stoofje is in meer dan 40 jaar uitgegroeid tot een plek waar iedereen zich thuis voelt en de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Ontmoeten en elkaar inspireren, daar draait het om. Mensen komen om zeer uitlopende redenen in ’t Stoofje. Bijvoorbeeld vanwege de gastvrijheid, het betrokken zijn op elkaar, de gezelligheid, het steuntje in de rug en het luisterend oor. Meer dan 50 vrijwilligers dragen met de bezoekers en coordinatoren zorg voor deze plek. We organiseren allerlei cursussen en inloopmiddagen voor jong en oud.

Meer lezen over digitaal vasten?

Blog voor BN/DeStem over mijn eerste keer digitaal vasten

Inspiratie-artikel 'Hoe je smartphone je levensgeluk dwarsboomt'

Interview in tijdschrift 'Genoeg'

Column in het TCC Magazine voor therapeuten, coaches en counselors

Leestip

Meer lezen over leven zonder smartphonestress? Het boek van Alexander Markowetz vond ik echt een Leven zonder smartphonestresseye-opener! Aan de hand van confronterende onderzoekscijfers en psychologische mechanismen in ons brein laat hij je inzien hoe afhankelijk we werkelijk zijn van onze smartphone.