Inspiratie-artikelen

Ik zet je graag aan het denken. Over wie je van nature bent en welk werk daarbij past. Over wat je tegenhoudt en hoe je dat kunt overwinnen. En ik inspireer je om dat ook daadwerkelijk te doen. Dat doe ik niet alleen tijdens een coachwandeling in de natuur. Ik hou ook van schrijven. Dus schrijf ik inspiratie-artikelen. Die vind je hier, en ook in mijn boek 'Het is altijd het goede weer'. Ik ben benieuwd tot welke gedachten en stappen ze je uitnodigen. Wil je een berichtje ontvangen als er een nieuw artikel online staat en op de hoogte blijven van mijn boek? Meld je dan hier aan!

Hoe we hier doorheen komen

Graag had ik een hoopvolle tekst voor je geschreven over hoe na elke crisis 5 tot 10% van de mensen blijvend verandert, zoals hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans onlangs vertelde op Radio 1. Of over hoe elke crisis een persoonlijke, diepere betekenis heeft in ieders leven, zoals psychotherapeute Mira Kirshenbaum schrijft in ‘Alles heeft een reden’. De realiteit is echter dat ik helemaal geen tijd heb om na te denken over hoe deze coronacrisis ons verandert of wat-ie jou en mij komt brengen. Drie dagen per week geef ik mijn kinderen thuis les en die andere twee dagen heb ik nodig om daarvan bij te komen en om mijn coachwandelingen te doen (want coachwandelen kan prima met 1,5 meter afstand). Aan meer dan dat kom ik gewoonweg niet toe.

Om me heen hoor ik vergelijkbare verhalen. Drukte in huis en aan de keukentafel, weinig tijd voor het werk en al helemaal niet voor jezelf. We zijn aan het overleven.

Hoe komen we hier doorheen?

Zoals wel vaker valt het antwoord me toe op mijn meditatiekussen.

Lees meer...

Als je salaris je tegenhoudt om van baan te wisselen

Wat vind jij belangrijker: geld of geluk? Grote kans dat je voor geluk kiest, met daarbij de kanttekening dat je wel gewoon normaal wilt kunnen leven. En daar zit precies de crux. Want wat is normaal? En wat als je je huidige salaris nodig hebt voor dat nu zo normale leven, en je dus niet zomaar voor een andere, gave baan kan kiezen die minder betaalt?

Lees meer...

Bezield werken als sluipmoordenaar (en hoe je dat voorkomt)

“Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken,” schijnt de Chinese geleerde Confucius zo’n 2500 jaargeleden gezegd te hebben. Dat klinkt gaaf. Wie wil nu niet werk doen dat zo goed past, dat het niet als werken voelt? Waarvan je blij wordt, dat je leven zin geeft en waarover je met bezieling vertelt? Al jaren schrijf ik over werken vanuit je natuur, over werk dat past bij je levensmissie, over de ervaring van flow wanneer je bezield werkt. Het is zo mooi om zo te kunnen werken, te mogen werken.

Toch heeft deze manier van werken een heel groot nadeel.

Lees meer...

2020 wordt weer geen rustig jaar (en dat is oké)

De afgelopen weken stonden LinkedIn en Facebook vol met terugkijk-posts. Het ene bewogene, hectische en intense 2019 na het ander kwam voorbij. Ik las over ontslagen, burn outs, scheidingen, ziektes, rechtszaken en sterfgevallen, maar ook over leuke life events als bruiloften, baby’s en nieuwe banen en huizen. En steeds weer kwam ik dat zinnetje tegen: ”Wat is er veel gebeurd dit jaar...” Hoe rijkgevuld ook, met de drukke decembermaand als klap-op-de-vuurpijl wensten veel mensen zichzelf een rustiger 2020 toe. Even een jaartje geen gedoe. En hoewel ik dat niet op sociale media deed, vertrouwde ik mijn dagboek, familie, vrienden en kapper datzelfde toe: ik hoop dat 2020 wat rustiger wordt. Helaas moet ik ons allemaal teleurstellen: 2020 wordt weer geen rustig jaar.

Lees meer...

Meer informatie

Wandelprogramma's
Wil je meer weten over loopbaancoaching in de natuur? Bekijk dan mijn wandelprogramma's.

Gratis kennismakingswandeling
Wil je ook ervaren hoe verhelderend en inspirerend loopbaancoaching in de natuur is? Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingswandeling.

Stuur mij gratis inspiratie!

Wil je elke drie weken gratis inspiratie in je mailbox? Dat kan! Laat dan hier je naam en mailadres achter:

 
 
 
 Alles ingevuld? Druk op enter!