Inspiratie-artikelen

Ik zet je graag aan het denken. Over wat werkelijk belangrijk is voor jou. Over hoe je daar achter komt, en hoe je daar tijd voor maakt. Mijn inspiratie-artikelen, en ook in mijn boek 'Het is altijd het goede weer', nodigen je uit stil te staan bij wat jou van binnen beweegt en stimuleren je daar gehoor aan te geven. Ik ben benieuwd tot welke gedachten en stappen ze jou zetten. Wil je een berichtje ontvangen als er een nieuw artikel online staat? Meld je dan hier aan!

Waarom ik mijn comfortabele coachpraktijk loslaat

Toen ik tien jaar geleden op verjaardagen vertelde over mijn prille voornemen (= mensen al wandelend in het bos begeleiden op weg naar werk dat van nature bij hen past), keek ik vaak tegen opgetrokken wenkbrauwen aan. Het was nieuw, onbekend en ook een beetje zweverig. Inmiddels is het vak van wandelcoach, of loopbaancoach in de natuur, meer en meer gemeengoed geworden. Zowel de helende kracht van de natuur als de effecten van bezinning-onder-begeleiding krijgen steeds meer bekendheid. Niet alleen bij loopbaanvragen, maar ook bij stressklachten. Op verjaardagen is mijn praktijk inmiddels een succesverhaal dat mensen inspireert. En toch ga ik die praktijk loslaten.

Lees meer...

Wat we kunnen leren van een voetbalwedstrijd

Een van de mooiste dingen van werken met mensen zijn die momenten waarop iemand zich vrijmaakt van oude, knellende beelden over zichzelf en het leven, en vanuit die vrijheid keuzes maakt die werkelijk bij haar of hem passen. Weg met ‘dat kan jij toch niet’, want jawel, dat kan ik wel! Sterker nog, álles kan! Hoewel die gedachte heel helpend is om jezelf vrij te maken van alles wat je tegen houdt, kleeft er één groot nadeel aan...

Lees meer...

Hoe maak je tijd voor je persoonlijke en spirituele groei met een druk gezinsleven?

Vorige week had ik voor het eerst dit jaar een paar uur tijd voor mezelf, met mezelf. Tijd om al schrijvend te mijmeren, mijn eerste maanden als coördinator bij ’t Stoofje te overdenken, te voelen wat mij beweegt. Voor mij zijn dit momenten waarop ik bewust stil sta bij mijn persoonlijke en spirituele groei. Hoe gaat het met mij? Waardoor laat ik me leiden? Waartoe nodigt het leven me nu uit? Maar toen ik eenmaal klaar zat met mijn dagboek en vulpen, viel mijn oog op tientallen kleine rode plekjes op de muur. Ik bekeek ze van dichterbij en toen zag ik het: tomatensoep. Twee dagen eerder had mijn zoon tijdens het eten mijn dochter zó hard aan het lachen gemaakt, dat ze het uitproestte en de spetters tomatensoep hem om de oren vlogen. Blijkbaar dus ook tegen de muur. Zuchtend begon ik de muur schoon te maken.

Dit is exemplarisch. Met twee (thuis)schoolgaande kinderen, een partner, een nieuwe baan en een eigen coachpraktijk is mijn leven rijkgevuld en blijft er weinig tijd en ruimte over voor mijn broodnodige portie stilte. Ik probeer die wel al jaren in mijn leven in te bouwen, het liefst dagelijks, op verschillende manieren. Zo deed ik een tijdlang elke ochtend de zonnegroet op de klanken van Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt, schreef ik een jaar lang elke ochtend drie pagina’s in mijn dagboek (de ‘morning pages’ van Julia Cameron) en tijdens mijn meditatieleergang mediteerde ik dagelijks een half uur. Allemaal heerlijk en weldadig, maar geen van deze vormen heb ik volgehouden. Om me heen hoor ik vergelijkbare worstelingen. Het verlangen naar stil staan bij jezelf botst met het volle leven. Zelfs, of juist nu.

Hoe maak je dan tijd voor je persoonlijke en spirituele groei?

Lees meer...

Kruip waar je niet gaan kan

Afgelopen weekend zag ik drie documentaires over drie artiesten: cabaretier Jeroen van Merwijk, muzikant Herman van Veen en zangeres Linda Ronstadt. Drie mensen die er al een heel (werk)leven op hebben zitten en die ieder op hun eigen manier nog steeds doen wat ze altijd gedaan hebben, wat ze het allerliefste doen. Hoe doen ze dat? En wat kunnen wij van hen leren?

Lees meer...

Stuur mij gratis inspiratie!

Wil je (on)regelmatig nieuwe inspiratie in je mailbox? Een artikel, een meditatie. Dat kan! Laat dan hier je naam en mailadres achter:

 
 
 
 Alles ingevuld? Druk op enter!