Inspiratie-artikelen

Ik zet je graag aan het denken. Over wat werkelijk belangrijk is voor jou. Over hoe je daar achter komt, en hoe je daar tijd voor maakt. Mijn inspiratie-artikelen, en ook in mijn boek 'Het is altijd het goede weer', nodigen je uit stil te staan bij wat jou van binnen beweegt en stimuleren je daar gehoor aan te geven. Ik ben benieuwd tot welke gedachten en stappen ze jou zetten. Wil je een berichtje ontvangen als er een nieuw artikel online staat? Meld je dan hier aan!

Licht

Het is een lied dat je altijd wel ergens hoort in die laatste sombere dagen voordat de lente echt doorbreekt: “Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft.” Ook bij ‘t Stoofje zingen we het geregeld tijdens onze meditaties. Ik vind het dit jaar nog toepasselijker dan anders. Het zijn duistere tijden. Zet de televisie aan, sla de krant open of check je sociale media kanalen en je wordt ermee overspoeld. Het ene beeld is nog donkerder dan het andere.

Lees meer...

Open

Vorig jaar maakte ik in mijn hoofd een lijstje van dingen die ik weer ging doen zodra de corona maatregelen voorbij waren. Dingen waar ik echt naar verlangde. Dit was mijn top 3:

1. Mijn ouders knuffelen, zó lang dat ze zouden zeggen ‘nou, zo kan-ie wel weer’ en dan nog langer;
2. Hardop meezingen met de radio in de supermarkt;
3. Op het schoolplein op mijn jongste wachten, nu het nog kan (want hij zit in groep 8).

Lees meer...

Niemandsland

Tien jaar lang had ik een eigen coachpraktijk. Nu ben ik coördinator bij ’t Stoofje. Als je het zo ziet staan, dan ziet het er heel simpel uit. Eerst deed ik het een, nu het ander. Eerst schreef ik voor het Tijdschrift voor Therapeuten, Coaches en Counselors en nu voor het Franciscaans Maandblad. Lekker duidelijk. De realiteit was echter een stuk weerbarstiger.

Lees meer...

Zon

Een paar weken geleden overleed mijn oma. Mijn laatste, wat gezien mijn leeftijd (43) en de hare (94) niet zo gek is. Al drie keer eerder lag ze op het punt van sterven. Aan een longontsteking, aan corona. Ik mocht er zelfs online bij zijn toen ze de ziekenzalving kreeg. Ze prevelde de woorden mee. Maar toen mijn moeder vroeg of ze al naar pa wilde, zei ze ‘nee hoor’. Nu is ze dan toch gegaan.

Hoewel gegaan... ‘gehaald’ past beter bij haar.

.

Lees meer...

Stuur mij gratis inspiratie!

Wil je (on)regelmatig nieuwe inspiratie in je mailbox? Een artikel, een meditatie. Dat kan! Laat dan hier je naam en mailadres achter:

 
 
 
 Alles ingevuld? Druk op enter!