Inspiratie-artikelen

Ik zet je graag aan het denken. Over wie je van nature bent en welk werk daarbij past. Over wat je tegenhoudt en hoe je dat kunt overwinnen. En ik inspireer je om dat ook daadwerkelijk te doen. Dat doe ik niet alleen tijdens een coachwandeling in de natuur. Ik hou ook van schrijven. Dus schrijf ik inspiratie-artikelen. Die vind je hier, en ook in mijn boek 'Het is altijd het goede weer'. Ik ben benieuwd tot welke gedachten en stappen ze je uitnodigen. Wil je een berichtje ontvangen als er een nieuw artikel online staat en op de hoogte blijven van mijn boek? Meld je dan hier aan!

Waarom je vakantie dit jaar écht te kort leek

Ben jij een beetje uitgerust deze vakantie? Is het je gelukt om even helemaal los te komen van je werk? Je hoeft niet eens wekenlang in een hangmat te luieren op een idyllisch eiland om te voelen wat die afstand van je werkomgeving met je doet. Een of twee weken vrijaf in eigen huis is al genoeg. Maar of dat dan ook betekent dat je tot rust komt...? Wat als je met net zoveel onrust van vakantie terugkomt als dat er in je koffer zat toen je ging? Of zelfs met meer? Was de vakantie dan te kort?

Ik denk van niet, en ik zal je vertellen waarom.

hangmat

Pas je nog bij wat je doet?
De zomervakantie is een heel natuurlijk moment om je te bezinnen op je werkende leven. Om stil te staan bij je loopbaan en te mijmeren over de vraag of je nog wel op je plek zit. Of je nog wel past bij wat je doet. Bezinnen en stilstaan klinken heerlijk rustgevend. Het is alsof je alles even op pauze zet, een gat in de tijd vindt, een oase ontdekt te midden van alle onrust. Maar vergis je niet: het kan juist heel confronterend zijn. Want als je stilstaat, zie en voel je ook alles wat er is. Ook de dingen die niet lekker lopen.

Als je al langere tijd niet lekker aan het werk bent, als er al langer iets knaagt, of als je al geruime tijd ronduit baalt van je werk, dan kan de vakantie tijdelijk verlichting brengen. Je weet wel dat er op je werk in de tussentijd niets verandert, maar jijzelf komt wel tot rust en dat scheelt toch een hoop. En gedurende je vakantie ben je sowieso even helemaal van alle gedoe af. Doordat je weg bent uit de omgeving waarin jij je onprettig voelt, verdwijnen die gevoelens. Alleen daarmee is de onrust die eronder ligt niet verdwenen. De afstand en de rust zorgen er juist voor dat je daarvoor ogen open gaan. Dat je inziet hoeveel energie je verliest op je werk. En ook hoe lang al... In het dagelijks leven neem je amper de tijd om dat inzicht tot je te laten doordringen, maar tijdens je vakantie kan het je zomaar overvallen. Het voelt alsof je vakantie te kort is wanneer je die ontrust mee naar huis neemt. Maar ook al ga je langer weg; je moet op een dag toch weer terug aan de slag. En dat idee brengt onrust met zich mee, hoe lang je ook weggaat.

Tijd voor actie!
Zo bezien is het helemaal niet gek dat je vakantie je kopzorgen niet heeft verlicht en misschien juist wel groter heeft gemaakt. Hoewel onprettig, is dat ook goed. Hierdoor kom je in beweging. Zeker als je na je vakantie weer terug aan het werk gaat en merkt dat daar inderdaad niets is veranderd in jouw afwezigheid. Dan kun je er niet meer onderuit: het is tijd voor actie!

WvdL kleur LRWat voor actie dat is, is voor iedereen anders. Als je weet wat je wilt en kunt veranderen aan je (loop)baan, kun je voor jezelf je eerste stap bedenken en zetten. Maar als geen idee hebt wat je wilt, welke kant je op moet en waar je moet beginnen, dan is het lastig. In dat geval is een gesprek met een loopbaancoach een goede eerste stap, zo vlak na je vakantie. Niet voor niets vindt de jaarlijkse Noloc Week van de Loopbaan plaats in de derde week van september. Noloc-erkende loopbaancoaches in het hele land openen deze week gratis hun deuren voor iedereen met een loopbaanvraag. Ik doe dat met 4 korte, individuele coachwandelingen op vrijdag 22 september. Zo’n wandeling kan een eerste aanzet zijn om jezelf en je loopbaan onder de loep te nemen. Van daaruit kun je je werkende leven stap voor stap zo gaan vormgeven dat het past bij wie je van nature bent. Zodat je volgend jaar niet alleen met plezier op vakantie gaat, maar ook met plezier terugkomt!

Week van de Loopbaan
Op vrijdag 22 september 2017 houd ik 4 individuele coachwandelingen van 5 kwartier in het Pagnevaartbos in Hoeven: om 09.00 uur, 10.45 uur, 13.30 uur en om 15.15 uur. Je kunt je aanmelden met een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef bij je mailtje aan op welke tijd(en) je kunt. Ken je iemand voor wie een coachwandeling kan helpen? Stuur dit artikel dan gerust naar hem of haar door!

Voorkant kaft Het is altijd het goede weer 18 mei 2017 01Wil je meer lezen over werken vanuit je natuur? Lees dan mijn onlangs verschenen boek Het is altijd het goede weer. Vol inspiratie en inzichten op weg naar werk dat past bij wie je van nature bent!

KnopContact

 

Naar alle inspiratie-artikelen >>

Meer informatie

Wandelprogramma's
Wil je meer weten over loopbaancoaching in de natuur? Bekijk dan mijn wandelprogramma's.

Gratis kennismakingswandeling
Wil je ook ervaren hoe verhelderend en inspirerend loopbaancoaching in de natuur is? Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingswandeling.

Stuur mij gratis inspiratie!

Wil je elke drie weken gratis inspiratie in je mailbox? Dat kan! Laat dan hier je naam en mailadres achter:

 
 
 
 Alles ingevuld? Druk op enter!