Inspiratie-artikelen

Ik zet je graag aan het denken. Over wie je van nature bent en welk werk daarbij past. Over wat je tegenhoudt en hoe je dat kunt overwinnen. En ik inspireer je om dat ook daadwerkelijk te doen. Dat doe ik niet alleen tijdens een coachwandeling in de natuur. Ik hou ook van schrijven. Dus schrijf ik inspiratie-artikelen. Die vind je hier, en ook in mijn boek 'Het is altijd het goede weer'. Ik ben benieuwd tot welke gedachten en stappen ze je uitnodigen. Wil je een berichtje ontvangen als er een nieuw artikel online staat en op de hoogte blijven van mijn boek? Meld je dan hier aan!

Als je collega's het enige leuke zijn aan je baan

Natuurlijk mis je je collega’s. Natuurlijk is het best allenig, zo thuis. Natuurlijk is online contact second best. Maar als je er thuis met je werk echt helemaal niks aan vindt, zit je misschien wel gewoon in de verkeerde baan.

Golven Klein

Verborgen loopbaantwijfels
Wanneer je leuke collega’s hebt, kun je niet-passend werk best heel lang volhouden. Je gaat lekker samen wandelen tijdens de lunchpauze; je kletst bij wanneer je wilt en tegelijkertijd vindt niemand het raar als je je af en toe even terugtrekt om in stilte te werken; je kunt het ook goed kunt vinden met collega’s van andere afdelingen. Kortom: de sfeer is fijn, de energie is goed en je voelt je op je plek. Wat maakt het dan uit dat je het werk zelf niet leuk vindt?

Maar toen kwam corona. En nu maakt het ineens wél uit dat je je werk niet leuk vindt. Want werk doen dat je niet leuk vindt in een fijne omgeving is prima te doen. Maar werk doen dat je niet leuk vindt in je eentje thuis, al dan niet met partner en kinderen aan de keukentafel, is een héél ander verhaal.

Corona legt een hoop verborgen loopbaantwijfels bloot.

Wat nu?

Ben eerlijk naar jezelf
Sta om te beginnen eens stil bij hoe dit voelt. Ga niet gelijk in de actiemodus, maar probeer ook niet weg te zakken in je chagrijn. Schrijf op hoe je je nu voelt in je baan. Wat vind je nu eigenlijk zo stom om te doen? En wat vind je daar stom aan? Welke dingen vind je nog wel leuk? En waarom? Ben eerlijk naar jezelf.

Vraag je ook af: zou ik mijn baan aannemen als ik ‘m nu aangeboden zou krijgen?
En: wanneer vond ik het nog wél leuk? Waar zat ‘m dat in?
En ook: welke dingen buiten mijn werk doe ik graag? Wanneer heb ik plezier? Wat doe ik dan?

Ga wandelen!
Het kan goed helpen om met deze vragen een stuk te gaan wandelen, bij voorkeur in een bos, op de hei of op het strand. De natuur heeft er een handje van je rust en ruimte te geven en die heb je nodig bij zulke bezinningsvragen. Je kunt alleen gaan, of met iemand samen, iemand die je vertrouwt. Wanneer je jezelf al wandelend hardop hoort vertellen, vallen er kwartjes die binnen zittend niet vallen. Schroom niet om ruimte in te nemen in het gesprek. Als je dat spannend vindt, kan een professioneel luisterend oor als een coach goed helpen.

Het kan zijn dat je, eenmaal terug op kantoor, de flow weer zo te pakken hebt en je loopbaantwijfels naar de achtergrond verdwijnen.

Maar ik denk het niet.
En dat is goed.

Ik geloof er namelijk in dat je de moeite waard bent om vanuit je talenten te werken. Ik geloof dat er méér is dan alleen leuke collega’s, hoe fijn ze ook zijn en hoe graag je ook met elkaar samenwerkt. Het kan zijn dat je het vervelend vindt voor je collega’s als je zou weggaan. Maar: zou jij een collega die haar werk niet meer leuk vindt, adviseren om toch te blijven, voor jou? ... Dat dacht ik al.

Gun jezelf een werkleven dat stroomt
Gun niet alleen de ander, maar ook jezelf een werkleven dat stroomt, dat je energie geeft. Gun jezelf een werkweek vol met taken waarvan het doen alleen al een beloning is. Laat je betalen voor wat je het liefste doet, zoals Marinus Knoope zo mooi zegt. Want als je doet wat je het liefste doet en je je natuurlijke talenten aan het werk zet, ben je van veel meer betekenis voor de wereld om je heen. En volgens mij is dat wat we hier te doen hebben.

Kom je er zelf niet uit? Loopbaancoaching in de natuur werkt! Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingswandeling. Grote kans dat je de coaching vanuit je persoonlijk ontwikkelbudget van je werkgever kunt vergoeden.
Let op: wanneer je last hebt van flinke stressklachten, kun je die beter eerst aanpakken voordat je met je loopbaantwijfels aan de slag gaat. Stress vertroebelt je blik en je denkvermogen, en die heb je wel nodig bij het vinden van je eigen antwoorden. Gelukkig kun je ook voor stresscoaching bij mij terecht. Ook hiervoor kun je een afspraak met mij maken voor een kennismakingswandeling.

 

KnopContact

Voorkant kaft Het is altijd het goede weer 18 mei 2017 01Wil je meer lezen over leven en werken vanuit je natuur? Lees dan mijn boek Het is altijd het goede weer. Vol inspiratie en inzichten op weg naar werk dat past bij wie je van nature bent!

 

Naar alle inspiratie-artikelen >>

Meer informatie

Wandelprogramma's
Wil je meer weten over loopbaancoaching in de natuur? Bekijk dan mijn wandelprogramma's.

Gratis kennismakingswandeling
Wil je ook ervaren hoe verhelderend en inspirerend loopbaancoaching in de natuur is? Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingswandeling.

Stuur mij gratis inspiratie!

Wil je elke drie weken gratis inspiratie in je mailbox? Dat kan! Laat dan hier je naam en mailadres achter:

 
 
 
 Alles ingevuld? Druk op enter!