Inspiratie-artikelen

Ik zet je graag aan het denken. Over wie je van nature bent en welk werk daarbij past. Over wat je tegenhoudt en hoe je dat kunt overwinnen. En ik inspireer je om dat ook daadwerkelijk te doen. Dat doe ik niet alleen tijdens een coachwandeling in de natuur. Ik hou ook van schrijven. Dus schrijf ik inspiratie-artikelen. Die vind je hier, en ook in mijn boek 'Het is altijd het goede weer'. Ik ben benieuwd tot welke gedachten en stappen ze je uitnodigen. Wil je een berichtje ontvangen als er een nieuw artikel online staat en op de hoogte blijven van mijn boek? Meld je dan hier aan!

Hoe maak je tijd voor je persoonlijke en spirituele groei met een druk gezinsleven?

Vorige week had ik voor het eerst dit jaar een paar uur tijd voor mezelf, met mezelf. Tijd om al schrijvend te mijmeren, mijn eerste maanden als coördinator bij ’t Stoofje te overdenken, te voelen wat mij beweegt. Voor mij zijn dit momenten waarop ik bewust stil sta bij mijn persoonlijke en spirituele groei. Hoe gaat het met mij? Waardoor laat ik me leiden? Waartoe nodigt het leven me nu uit? Maar toen ik eenmaal klaar zat met mijn dagboek en vulpen, viel mijn oog op tientallen kleine rode plekjes op de muur. Ik bekeek ze van dichterbij en toen zag ik het: tomatensoep. Twee dagen eerder had mijn zoon tijdens het eten mijn dochter zó hard aan het lachen gemaakt, dat ze het uitproestte en de spetters tomatensoep hem om de oren vlogen. Blijkbaar dus ook tegen de muur. Zuchtend begon ik de muur schoon te maken.

Dit is exemplarisch. Met twee (thuis)schoolgaande kinderen, een partner, een nieuwe baan en een eigen coachpraktijk is mijn leven rijkgevuld en blijft er weinig tijd en ruimte over voor mijn broodnodige portie stilte. Ik probeer die wel al jaren in mijn leven in te bouwen, het liefst dagelijks, op verschillende manieren. Zo deed ik een tijdlang elke ochtend de zonnegroet op de klanken van Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt, schreef ik een jaar lang elke ochtend drie pagina’s in mijn dagboek (de ‘morning pages’ van Julia Cameron) en tijdens mijn meditatieleergang mediteerde ik dagelijks een half uur. Allemaal heerlijk en weldadig, maar geen van deze vormen heb ik volgehouden. Om me heen hoor ik vergelijkbare worstelingen. Het verlangen naar stil staan bij jezelf botst met het volle leven. Zelfs, of juist nu.

Hoe maak je dan tijd voor je persoonlijke en spirituele groei?

Lees meer...

Kruip waar je niet gaan kan

Afgelopen weekend zag ik drie documentaires over drie artiesten: cabaretier Jeroen van Merwijk, muzikant Herman van Veen en zangeres Linda Ronstadt. Drie mensen die er al een heel (werk)leven op hebben zitten en die ieder op hun eigen manier nog steeds doen wat ze altijd gedaan hebben, wat ze het allerliefste doen. Hoe doen ze dat? En wat kunnen wij van hen leren?

Lees meer...

Zonder scherpte geen helderheid

“Nou, u kunt wel een bril gebruiken,” zegt de opticien niet zonder gevoel voor understatement. Mijn rechteroog ziet blijkbaar zo weinig dat het de dag erna spierpijn heeft van de oogmeting. Rechts heb ik -2,5 met cilinder en links -1. Na eenenveertig jaar komt mijn brilloze bestaan ten einde.

Lees meer...

Als je collega's het enige leuke zijn aan je baan

Natuurlijk mis je je collega’s. Natuurlijk is het best allenig, zo thuis. Natuurlijk is online contact second best. Maar als je er thuis met je werk echt helemaal niks aan vindt, zit je misschien wel gewoon in de verkeerde baan.

Lees meer...

Meer informatie

Wandelprogramma's
Wil je meer weten over loopbaancoaching in de natuur? Bekijk dan mijn wandelprogramma's.

Gratis kennismakingswandeling
Wil je ook ervaren hoe verhelderend en inspirerend loopbaancoaching in de natuur is? Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingswandeling.

Stuur mij gratis inspiratie!

Wil je elke drie weken gratis inspiratie in je mailbox? Dat kan! Laat dan hier je naam en mailadres achter:

 
 
 
 Alles ingevuld? Druk op enter!