Nieuws

Zintuigenwandeling Arboretum Oudenbosch

Zondag 28 april a.s. geef ik met collega-vrijwilliger Mia Coppens een zintuigenwandeling in het Arboretum in Oudenbosch. Het Arboretum is een botanische tuin, een voormalige kloostertuin ook, en ligt verscholen tussen het religieuze erfgoed in het hartje van mijn woonplaats Oudenbosch. Sinds 2015 organiseren Mia en ik er 'Bezinnen in het Groen', een reeks verstillende, bezinnende activiteiten in de tuin. Deze activiteit heeft een Japans tintje: we gaan 'shinrin-yoku' doen, oftewel bosbaden.
 
Over shinrin-yoku
Bomen geven lucht, wandelen ontspant en elk seizoen betovert. Gevoelsmatig weten we dat natuurlijk wel. Maar ook wetenschappelijk is aangetoond dat de natuur helend werkt. Niet voor niets is het thema van de Nederlandse botanische tuinen dit jaar ‘beter met planten’. In Japan wordt al decennialang shinrin-yoku beoefend, oftewel bosbaden. En dat gaan wij, in de vorm van een zintuigenwandeling, tijdens Bezinnen in het Groen ook doen. Met behulp van eenvoudige oefeningen waarbij je de omgeving bewuster leert waarnemen en alle zintuigen getraind worden, ervaar je hoe je via de natuur weer in verbinding kunt komen met jezelf.
 
Praktisch
De zintuigenwandeling is zondag 28 april 2019 van 10.00 - 12.00 uur. De kosten bedragen € 3,00 (= entree van het Arboretum, Mia en ik organiseren de ochtend vrijwillig). Dit is inclusief thee na afloop. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een week van tevoren ontvangen alle deelnemers alle praktische informatie over de ochtend.
Graag tot ziens in het Arboretum Oudenbosch!

Meer informatie

Wandelprogramma's
Wil je meer weten over loopbaancoaching in de natuur? Bekijk dan mijn wandelprogramma's.

Gratis kennismakingswandeling
Wil je ook ervaren hoe verhelderend en inspirerend loopbaancoaching in de natuur is? Neem contact met mij op voor een gratis kennismakingswandeling.